Over Nova Funeral Cars

Al meer dan 60 jaar toonaangevend in de automotive branche. Onze jarenlange expertise stelt ons in staat om u gepassioneerd en deskundig advies te bieden.

60

+ Jaar
Een gepassioneerd familiebedrijf

Het verhaal van Nova Funeral Cars

1963
Al meer dan 60 jaar koesteren wij een diepgaande passie voor voertuigen. Op 14 oktober 1963 liet Tiny van Ravensteijn (1929) zich registreren bij 'De Staatssecretaris van Economische Zaken' (de voormalige Kamer van Koophandel) als “Automobiel- en Garagebedrijf M.J.W. van Ravensteijn”, gevestigd op het adres Driek van Erpstraat 39 in Oss. Destijds lag dit aan de rand van de stad Oss.
Tiny & Marc van Ravensteijn
1986
Zijn zoon, Marc van Ravensteijn (1965), groeide ook op in de Driek van Erpstraat 39 en bracht elk vrij uur door in de werkplaats. Nabij zijn vader en het garagebedrijf bloeide zijn fascinatie voor auto's en autotechniek op.

Na het succesvol afronden van zijn opleiding aan de IVA te Driebergen, nam Marc in 1986 het bedrijf van zijn vader over en specialiseerde zich in de verkoop van jong gebruikte Amerikaanse auto's. Voor Marc vertegenwoordigde de Verenigde Staten een land van onbegrensde mogelijkheden, en zijn passie voor Amerikaanse voertuigen kwam voort uit hun imposante en robuuste status.
Marc van Ravensteijn in zijn 'jonge jaren'.
2002
In 2002, halverwege zijn carrière, besloot Marc na zorgvuldige overweging om zich te richten op uitvaartmobiliteit en limousines. Dit vakgebied bood specifieke wensen, verwachtingen en uitdagingen. Hij concentreerde zich volledig op dit segment en groeide uit tot Europees marktleider in uitvaartauto's van zowel Amerikaanse als Europese makelij.
Marc van Ravensteijn
Marc & Ralph van Ravensteijn tijdens het produceren van een presentatie.
2017
Tijdens deze periode maakten Ralph (2000) en Ward (1998) kennis met het familiebedrijf. Het vertrouwde kantoor bleef gevestigd op de Driek van Erpstraat 39, nu midden in het centrum. Hun betrokkenheid begon met na schooltijd 'even bij papa kijken', maar evolueerde al snel naar het wassen van auto's en het produceren van promotievideo's voor rouwauto's. Voor Ralph was dit een cruciale periode waarin hij besefte dat zijn toekomst hier lag.  
Marc & Ralph van Ravensteijn tijdens de BEFA Düsseldorf in 2014.
Het voeren van handel is inmiddels een traditie geworden binnen de familie van Ravensteijn, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Toen Ralph en Ward in 2017 ook hun opleiding aan de IVA te Driebergen hadden afgerond, was de stap naar gezamenlijk ondernemerschap een logische vervolgstap.
Ralph & Ward van Ravensteijn met een tevreden klant in 2013
2018
In 2018 kwam Piet Verstraaten (1965), voorheen een vaste klant, weer in contact met de heren van Ravensteijn. Dezelfde normen en waarden, gecombineerd met een gedeelde passie voor rouwauto's en handel, brachten hen samen. De vraag of ze moesten samenwerken of concurreren werd snel beantwoord, resulterend in de oprichting van Budget Hearses. Dit jonge en dynamische bedrijf, gesteund door tientallen jaren ervaring en een uitgebreid netwerk, groeide snel uit tot marktleider.

De familienaam Verstraaten is sinds 1949 verbonden met transport. In dat jaar begon Piet Verstraaten Sr. met vrachtvervoer en personenvervoer. In de jaren zestig nam zijn zoon, Piet jr., het bedrijf over en richtte zich voornamelijk op ziekenvervoer, leerlingenvervoer en personeelsvervoer. In 1988 werd het bedrijf overgenomen door de derde generatie, Geert-Jan en Piet jr., met als doel een nationale speler te worden op het gebied van zakelijk personenvervoer en overledenenzorg- en vervoer. In de afgelopen jaren heeft ook de 4e generatie, met vijf man sterk, haar toetreden gedaan tot het familiebedrijf. Naast haar activiteiten in de uitvaartbranche is de Verstraaten Groep ook nog steeds actief in het zakelijke personenvervoer en inde transportwereld. Iedere dag wordt er met ruim 200 medewerkers gewerkt aan een mooie toekomst van het bedrijf.
2024 - Heden
In 2024 transformeerde Budget Hearses tot Nova Funeral Cars. NOVA symboliseert zowel het einde als een nieuw begin, wat perfect de essentie van de bedrijfsfilosofie weergeeft. Tot op de dag van vandaag blijven we trouw aan de principes van (groot)vader Tiny: "Eerlijkheid duurt het langst" en "Het wordt pas goed als je er plezier in hebt". We hebben een solide basis gelegd voor de komende 60 jaar!
Bekijk onze bedrijfsimpressie
Bekijk volledige video

Bij Nova Funeral Cars ben je verzekerd van;

Exclusief Assortiment
Onze selectie rouwauto's zorgt ervoor dat uitvaartondernemingen zich kunnen onderscheiden door elegantie en prestige.
Meedenkend
Wij begrijpen dat iedere uitvaart uniek is, zo ook iedere uitvaartondernemer. Daarom bieden we gepersonaliseerd advies.
Uitzonderlijke service
Wij bieden uitgebreide ondersteuning en advies om uitvaartondernemingen te helpen excelleren in hun dienstverlening.
Persoonlijk contact
Wij geloven in ouderwets persoonlijk contact, ervaar onze “Southern Hospitality” en bezoek onze showroom in Oss.